PRINT
othello画像
othello画像
Othello house are located at the southwestern corner of the residential section. The western side faces rice fields that are rare and valuable in the city.
othello画像
The mud wall on the 1st floor, the wooden weather boarded on the 2nd floor
1st floor has an image of a protection by the mud wall like concrete block fences, while 2nd floor has an image of an attractive floating space like a tree house for example.
othello画像
Alley-like corridor surrounded by mud walls
There are bedrooms on both sides, you can come to the open space by going up the stairs. we arranged a table which stretches from the stair tread.
othello画像
Looking back from the stairs to the open space on the 2nd floor
If you go up the stairs, there is an open space where the structure is supported by only 3 pillars; the main pillar in front and two pillars beside the balcony in the back.
othello画像
You will reach parents’ house if you go through the entrance to the end. In order to correspond with sudden visitors, we arranged a table which stretches from the stair tread.
othello画像
Garden / Approach to the entrance
As there are no fences, neighbors could enjoy the garden as well. In the garden there are various plants, a big garden stone, and a goldfish basin where kids can play.
othello画像
We arranged only the bedroom on the 1st floor without fences,and all of the other functions on the 2nd floor.
The open garden and car park to a town on 1st floor. Plenty of lighting, ventilation, and greenery on 2nd floor.
othello画像
Each person could find their own favorite spot in this one room since there are various places to fit in. To make the room more spacious, the higher the position of the beams is, the shorter the beam is and the longer the pitch of the beams is.
othello画像
Greeery: horizontal continuous windows take in greenery of the garden on the west side, and also fields which spread across the private road
Light: there are deep eaves on the south and west side, and also by planting trees on the west side, it enables to take in soft light. As the neighbors have bedrooms on the 2nd floor, privacy and view are assured from these windows.
Breezes: Takatsuki city is located along the Yodo River Line where the river flows from southwest to northeast. From this topographic feature, the wind breezes from southwest to northeast. We take in these breezes into the house. The consistent breezes blow into the room from the southwest horizontal windows to northeast high windows.
othello画像
Othello (Reverse) of 1st & 2nd floor : Only the bedrooms on the 1st floor, all of the other functions on the 2nd floor
On the 1st floor of only the bedrooms without any fences, there is plenty of space on the exterior area. Creating a garden and a car park which not only the resident, but also neighbors could enjoy. Also it is possible to set a path connecting directly to their parents' house who lives next door. On the 2nd floor of the living dining, kitchen, etc. plenty of lighting and ventilation are taken in. It is a proposal to make boundaries ambiguous and share rich environment with neighbors.
othello画像
Othello of the planned house and the parents’ house: parents’ household just on the 1st floor and children’s household on the 2st floor by connecting these two houses.
Their parents who are in their 60's live next door to the Othello House. Usually, if they happen to be disabled due to old age, then they would have to move to another place, like a block of flats near a station because of the steps in the house. In this plan, in the future, it is possible to connect each floor of their parents' house and Othello house. Their parents could live on the 1st floor of the connected house, and children's household could live on the 2nd floor. Their parent's living space can complete on the 1st floor and also, both households can support each other through the living. It is a proposal to live in the dear town for long period of time.